Съвети

Топ 5 етерични масла за растеж на косата

Eтерични масла за растеж на косата
4.9/5 - (7 votes)

Разберете , кои са най-добрите етерични масла за растеж на косата и как правилно да използвате етерични масла за растеж на косата!

Красивата и здрава коса е мечта на много хора. Но за съжаление, има много фактори, които могат да повлияят на здравето на косата, включително стрес, хормонални промени, генетика и прием на определени лекарства.

Етеричните масла са естествени продукти, които могат да бъдат полезни за здравето на косата. Те съдържат мощни съединения, които могат да стимулират растежа на косата, да подобрят нейния обем и здравина и да предотвратят увреждането на косата.

Вземи отстъпка на етерични масла до -25%

Има много етерични масла, които могат да бъдат полезни за здравето на косата. Някои от най-популярните включват:

Маслото от розмарин е известно с множество ползи за здравето на косата. To е научно доказано, че е едно от най-добрите етерични масла за здравето на косата.

То съдържа съединения, които стимулират кръвообращението в скалпа, което може да помогне за доставянето на хранителни вещества до космените фоликули.

Маслото от лавандула има успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за подобряване здравето на скалпа и да намалят риска от увреждане на косата.

Лавандуловото масло има свойство да успокоява и хидратира скалпа. Това е важно за предотвратяване на сухота и дехидратация, които могат да доведат до косопад.

Маслото от мента съдържа ментол, който има вазодилатиращ ефект. Това означава, че помага за разширяване на кръвоносните съдове в скалпа, което води до подобрено кръвообращение и хранителен достъп до космените фоликули. Маслото от мента има и релаксиращ ефект, който може да помогне за намаляване на стреса и напрежението. Стресът може да повлияе негативно на растежа на косата, така че маслото от мента може да помогне за подобряване на това състояние. Маслото от мента съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на косата от увреждане от свободните радикали. Това може да помогне за подобряване на здравината и блясъка на косата.


Масло от чаено дърво за стимулиране на разтежа на косата

Маслото от чаено дърво има антибактериални и противогъбични свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на инфекции на скалпа, които могат да увредят косата. Маслото от чаено дърво също така помага за подобряване на кръвообращението в скалпа, което води до доставяне на повече хранителни вещества до космените фоликули. Това може да помогне за стимулиране на растежа на косата.


Масло от репей за подхранване на косата

Маслото от репей е богато на хранителни вещества, които могат да подхранват косата и да я предпазват от увреждане.


Видео рецепта как да си направим маска за здрава коса от етерични масла лесно и бързо!

Още бонус съвети за разтеж на косата


Как да използвате етерични масла за здравето на косата

Етеричните масла могат да се използват по няколко начина за подобряване на здравето на косата. Ето някои от най-популярните методи:

Направете хубав масаж на скалпа. Масажът на скалпа с етерични масла може да помогне за подобряване кръвообращението и да стимулира растежа на косата. Просто смесете няколко капки етерично масло с базово масло, като кокосово масло или зехтин, и масажирайте скалпа си за 5-10 минути.

Добавяне на етерични масла към шампоан или балсам. Добавянето на етерични масла към шампоан или балсам може да помогне за подобряване здравето на косата и да я предпази от увреждане. Просто добавете няколко капки етерично масло към малко количество шампоан или балсам, преди да го използвате.

Прилагане на етерични масла като маска за коса. Прилагането на етерични масла като маска за коса може да помогне за подхранване и хидратиране на косата и да я предпази от увреждане. Просто смесете няколко капки етерично масло с базово масло, като кокосово масло или зехтин, и нанесете сместа върху косата си за 30 минути, преди да я измиете.


Важно!

Етеричните масла са силно концентрирани и трябва да се използват внимателно. Винаги разреждайте етеричните масла с базово масло, преди да ги използвате върху кожата си. Също така е важно да избягвате контакт с очите и лигавиците. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с лекар, преди да използвате етерични масла.

Етеричните масла могат да бъдат ефективен начин за подобряване на здравето на косата. Те могат да помогнат за стимулиране на растежа на косата, да подобрят нейния обем и здравина и да я предпазят от увреждане.


Нека природата влезе във вашия ежедневен ритъм!

– Валентина Стоян

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Мога ли да смесвам различни етерични масла за по-добри резултати?

Да, мнозина комбинират различни етерични масла за по-широк спектър на ползи. Например, може да смесите розмарин с лавандула или чаено дърво с мента.

Мога ли да използвам етерични масла пряко върху скалпа си?

Да, но го направете с внимание. Разрежете ги с носителско масло и направете тест за чувствителност преди широко приложение.

Могат ли бременните жени да използват етерични масла за растеж на косата?

Преди да започнете нов режим за грижа за косата, винаги консултирайте се със своя лекар, особено по време на бременност. Някои етерични масла могат да бъдат несигурни по време на бременност.

Как етеричните масла помагат за растежа на косата?

Те могат да стимулират кръвообращението, подхранват скалпа, укрепват косъма и предпазват от увреждане, като по този начин подпомагат здравия растеж на косата.Виж още

Съставки на анасоновото етерично масло

Radostin Valeov

Етерични масла при хрема

Radostin Valeov

Етерични масла за свещи

Radostin Valeov

Виж как може да вземеш -25% от всички продукти на doTERRA

X