Етерично масло от лавандула

admin
5/5 - (2 votes)
Етерични масло от лавандула

Етерично масло от лавандула е истинска звезда в света маслата. Нейният уникален аромат не само прелъстява сетивата, но и носи със себе си редица ползи за тялото и ума. Днес ще говорим за „Етерично масло от лавандула“ и как този естествен продукт може да направи вашето ежедневие по-спокойно и приятно.


Лавандулата, известна също като „цвете на спокойствието,“ расте в различни части на света. Маслото се добива чрез парна дестилация на цветовете на растението. Този процес запазва всички ценни съставки и аромат, които правят лавандуловото масло толкова ценено.

Ползи за Здравето

 1. Успокояващ Ефект върху Нервната Система
  Лавандуловото етерично масло е известно с успокояващите си свойства. Само няколко капки от това масло в дифузер вкъщи могат да създадат уютна и релаксираща обстановка, което е идеално след напрегнат ден.
 2. Подпомага Качествения Сън
  За тези, които търсят по-добър сън, лавандуловото масло може да бъде отличен помощник. Нанесете няколко капки на възглавницата си или добавете в дифузера преди лягане, за да насърчите спокойствие и добър сън.
 3. Улеснява Стреса и Тревожността
  Ароматът на лавандуловото масло има способността да намалява нивата на стрес и тревожност. Използвайте го по време на медитация или просто вдишвайте нежно, за да се освежите и успокоите.

Направи безплатна онлайн консултация!

Възползвайте се сега от нашата безплатна консултация! Свържете се с нас чрез формата за контакт и ни разкажете за Вашия проблем или нужди!


Приложения на лавандулата в ежедневието

 1. Ароматизиране на Дома
  Най-простият начин да въведете лавандуловото масло в ежедневието си е чрез ароматизиране на дома. Добавете няколко капки в дифузера си и наслаждавайте се на приятния аромат, който ще изпълни вашия дом с уют.
 2. Лична Грижа за Кожата
  Лавандуловото масло е отличен добавка към рутината за грижа за кожата. Смесете го с носител масло и го приложете върху кожата си, за да хидратирате и успокоите раздразнената кожа.
 3. Релаксиращ Масаж
  Съчетайте лавандуловото масло с носител масло и го използвайте за релаксиращ масаж. Това не само ще подпомогне физическата релаксация, но и ще внесе спокойствие във вашия ум.
 4. За намаляване на стреса и тревожността
  Лавандуловото масло има успокояващо и релаксиращо действие. Може да се използва за масаж, вдишване или добавяне към вана.
 5. За лечение на болки и възпаления
  Лавандуловото масло има противовъзпалителни и обезболяващи свойства. Може да се използва за масаж на болни или възпалени области.
 6. За дезинфекция
  Лавандуловото масло има антибактериални и антивирусни свойства. Може да се използва за почистване на повърхности или за лечение на малки наранявания.


Лавандуловото етерично масло е наистина подарък от природата. Със своята специфична уханна нотка и множество ползи, то може да бъде ваш надежден съюзник за по-спокойно и здравословно ежедневие. Открийте чудото на лавандуловото масло и допълнете своя ден с аромат и благополучие.

Важни съвети за закупуване на етерични масла:

– Винаги купувайте масла от надежден източник.
– Потърсете удостоверителни документи, които да гарантират, че маслата са автентични.
– Проверете срока на годност на маслата.
– Съхранявайте маслата на хладно и тъмно място.

Свържи се с нас

Ако имате въпроси може да се свържете с нас 🙂

Виж как може да вземеш -25% от всички продукти на doTERRA

X