Масла

Етерично масло от лавандула

Етерични масло от лавандула
4.7/5 - (7 votes)

Етерично масло от лавандула е истинска звезда в света етеричните масла. Нейният уникален аромат не само прелъстява сетивата, но и носи със себе си редица ползи за тялото и ума. Днес ще говорим за „Етерично масло от лавандула“ и как този естествен продукт може да направи вашето ежедневие по-спокойно и приятно.


Лавандулата, известна също като „цвете на спокойствието,“ расте в различни части на света. Маслото се добива чрез парна дестилация на цветовете на растението. Този процес запазва всички ценни съставки и аромат, които правят лавандуловото масло толкова ценено.

Ползи за Здравето

 1. Успокояващ Ефект върху Нервната Система
  Лавандуловото етерично масло е известно с успокояващите си свойства. Само няколко капки от това масло в дифузер вкъщи могат да създадат уютна и релаксираща обстановка, което е идеално след напрегнат ден.
 2. Подпомага Качествения Сън
  За тези, които търсят по-добър сън, лавандуловото масло може да бъде отличен помощник. Нанесете няколко капки на възглавницата си или добавете в дифузера преди лягане, за да насърчите спокойствие и добър сън.
 3. Улеснява Стреса и Тревожността
  Ароматът на лавандуловото масло има способността да намалява нивата на стрес и тревожност. Използвайте го по време на медитация или просто вдишвайте нежно, за да се освежите и успокоите.

Направи безплатна онлайн консултация!

Възползвайте се сега от нашата безплатна консултация! Свържете се с нас чрез формата за контакт и ни разкажете за Вашия проблем или нужди!


Приложения на лавандулата в ежедневието

 1. Ароматизиране на Дома
  Най-простият начин да въведете лавандуловото масло в ежедневието си е чрез ароматизиране на дома. Добавете няколко капки в дифузера си и наслаждавайте се на приятния аромат, който ще изпълни вашия дом с уют.
 2. Лична Грижа за Кожата
  Лавандуловото масло е отличен добавка към рутината за грижа за кожата. Смесете го с носител масло и го приложете върху кожата си, за да хидратирате и успокоите раздразнената кожа.
 3. Релаксиращ Масаж
  Съчетайте лавандуловото масло с носител масло и го използвайте за релаксиращ масаж. Това не само ще подпомогне физическата релаксация, но и ще внесе спокойствие във вашия ум.
 4. За намаляване на стреса и тревожността
  Лавандуловото масло има успокояващо и релаксиращо действие. Може да се използва за масаж, вдишване или добавяне към вана.
 5. За лечение на болки и възпаления
  Лавандуловото масло има противовъзпалителни и обезболяващи свойства. Може да се използва за масаж на болни или възпалени области.
 6. За дезинфекция
  Лавандуловото масло има антибактериални и антивирусни свойства. Може да се използва за почистване на повърхности или за лечение на малки наранявания.


Лавандуловото етерично масло е наистина подарък от природата. Със своята специфична уханна нотка и множество ползи, то може да бъде ваш надежден съюзник за по-спокойно и здравословно ежедневие. Открийте чудото на лавандуловото масло и допълнете своя ден с аромат и благополучие.

Важни съвети за закупуване на етерични масла:

– Винаги купувайте масла от надежден източник.
– Потърсете удостоверителни документи, които да гарантират, че маслата са автентични.
– Проверете срока на годност на маслата.
– Съхранявайте маслата на хладно и тъмно място.

Свържи се с нас

Ако имате въпроси може да се свържете с нас 🙂УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

Етеричното масло от лавандула може да се използва по различни начини, за да се насладите на неговите ползи.

Ароматно: Добавете 3-4 капки чисто етерично масло от лавандула в дифузера си, за да създадете успокояваща и отпускаща атмосфера.
Външно: Разтворете 1-2 капки етерично масло от лавандула във фракционирано кокосово масло или друго подходящо базово масло и нанесете върху кожата, за да успокоите раздразненията или да подобрите външния й вид.
Вътрешно: Добавете 1 капка етерично масло от лавандула в 120 мл течност, за да намалите стреса и напрежението или да подобрите настроението си.


НАЧИН НА УПОТРЕБА

Ароматно в дифузер: 3-4 капки чисто етерично масло
Външно (Локално): 1-2 капки, разтворени във фракционирано кокосово масло или друго подходящо базово масло
Вътрешно: 1 капка в 120 мл течност


ВНИМАНИЕ!

 • Етеричните масла са силно концентрирани и трябва да се използват с повишено внимание.
 • Възможно е да предизвикат кожни раздразнения.
 • Правете тест за чувствителност преди употреба.
 • Пазете далеч от деца.
 • Избягвайте контакт с очите, вътрешността на ушите, носа и чувствителните зони (лигавици).
 • Ако сте бременна, кърмите или под лекарско наблюдение, консултирайте се с вашия доктор.
 • Ако не сте сигурни за правилната употреба на етеричните масла, потърси помощ от специалист.

Виж как може да вземеш -25% от всички продукти на doTERRA

X