Съвети

Етерично масло за успокоение

Етерични масла за успокоение
4.7/5 - (3 votes)

Разберете, кои са най-добрите етерични масла за успокоение на нервите и как правилно да ги използваме да успокоим нервната система! Релаксиращите етерични масла са истинско съкровище от природата, което може да промени начина, по който се чувстваме.

В днешния забързан свят стресът и безпокойството са все по-чести проблеми. Те могат да доведат до редица здравословни проблеми, включително проблеми със съня, главоболие, мускулни болки и дори депресия. Етеричните масла са естествени средства, които могат да помогнат за намаляване на стреса и подобряване на съня. Те работят, като стимулират парасимпатиковата нервна система, която е отговорна за релаксацията и възстановяването.

Ето някои конкретни етерични масла, които са полезни за успокоение:

Етерични масло от лавандула за успокоение

Етеричното масло от лавандула е изключително благоприятно за успокоение и релаксация. Съдържащите се в него антисептични и успокояващи свойства го правят идеален избор за подобряване на психичното благополучие. Ароматът му е приятен и успокояващ, стимулирайки чувствата на хармония и спокойствие. Етеричното масло от лавандула може да се използва в дифузери, за да създаде уютна обстановка у дома или в офиса. Освен това, смесването му с базови масла го прави подходящо за масажи, които подпомагат релаксацията и намаляването на стреса. Този природен продукт е не само приятен за сетивата, но и предлага цялостно усещане за спокойствие и удовлетворение.


Етерични масло от сандалово дърво

Етеричното масло от сандалово дърво е изключително ценно средство за постигане на успокоение и хармония. Съдържащите се в него ароматни съединения притежават успокояващ ефект върху нервната система, създавайки усещане за вътрешен покой и релаксация. Ароматът на сандалово дърво е топъл, дълбок и благороден, който стимулира чувствата и подобрява настроението. Етеричното масло може да бъде използвано в ароматерапията, дифузери или при добавяне към базови масла за масаж. Този природен продукт не само подпомага физическото и емоционално благополучие, но също така създава приятна обстановка в дома или работното пространство. Сандаловото дърво е вековна традиция за успокоение и хармония, предоставяйки изключителен опит от природата за ежедневното укрепване на вътрешния покой.


Ветивер за успокоение

Етеричното масло от ветивер е превъзходно средство за постигане на вътрешно спокойствие и успокоение. Произведено от корените на ветиверовата трева, това масло излъчва топъл, дървесен аромат, който успокоява нервната система. Свойствата му включват антисептични и антианксиозни качества, които го правят идеален за справяне със стреса и напрежението. Етеричното масло от ветивер може да се използва в ароматерапията, дифузери или като добавка към базови масла за масаж. Този натурален продукт не само улеснява релаксацията, но и помага за поддържането на физическо и емоционално благополучие.


Етерично масло Бергамот

Етерично масло Бергамот

Етеричното масло от бергамот е идеален натурален път към успокоение и повишаване на душевното благополучие. Свежият и цитрусов аромат на бергамот създава уникален баланс между енергия и спокойствие. Този ефирен дар от природата е известен със своите антистресови и антисептични свойства. Ароматът му подпомага релаксацията, намалява нервността и стимулира чувствата на удовлетворение. Етеричното масло от бергамот може да се използва в ароматерапия, дифузери, или при добавяне към носителни масла за масаж. Този природен продукт не само подобрява настроението, но и помага при борбата със стреса и напрежението. Добавете енергията на бергамот в ежедневието си за постигане на вътрешно равновесие и хармония.


Римска лайка

Римска лайка

Етеричното масло от Римска лайка е благоприятен и ефикасен път към успокоение и хармония. Този натурален продукт, добит от цветовете на Римска лайка, предоставя успокояващ и нежен аромат. Благодарение на своите антиинфламаторни и релаксиращи свойства, етеричното масло от Римска лайка е идеално за намаляване на стреса и подобряване на съня. Може да се използва в ароматерапията, дифузери или като добавка към носителни масла за масаж. Този продукт подпомага чувството за благополучие и спокойствие, създавайки уютна обстановка у дома. Римската лайка е известна със своите успокояващи качества и е отличен избор за тези, които търсят естествени начини за справяне със стреса и напрежението в ежедневието си.


Етерично масло от Иланг Иланг

Етеричното масло от иланг-иланг е изключително подходящо за постигане на успокоение и хармония в ежедневието. Този екзотичен цветен аромат е известен със своите успокояващи и афродизиакални свойства. Аромата на иланг-иланг подобрява настроението, намалява стреса и подпомага релаксацията. Маслото може да се използва в ароматерапията, дифузери или като добавка към базови масла за масаж. Този природен продукт не само украсява сетивата със своя богат и сладък аромат, но и помага за справяне с ежедневните предизвикателства. Иланг-иланг е известен със своята способност да стимулира чувствата на радост и удовлетворение, правейки го идеален избор за тези, които търсят природен начин за подобряване на психичното си благополучие.

Списък на други етеричните масла в помощ при тревожност и стрес:

 • Roman Chamomile / Римска лайка
 • RoseFrankincense / Розов тамян
 • Lemon / Лимон
 • Lavandula angustifolia /Лавандула
 • Sandalwood / Сандалово дърво
 • Wild (Sweet) Orange / Див (сладък) портокал
 • BergamotGeranium / БергамотМушкато
 • Pachouli / Пачули
 • Vetiver / Ветивер
 • Basil / Bосилек

Направи безплатна онлайн консултация!

Възползвайте се сега от нашата безплатна консултация! Свържете се с нас чрез формата за контакт и ни разкажете за Вашия проблем или нужди!

Рецепти или как да използвам етеричните масла за успокоение

Вариант 1
Лавандулата си партнира чудесно със здравец, лимон и сандалово дърво за успокояваща смес с лека нотка на положителна бдителност.

 • 3 капки етерично масло от лавандула
 • 2 капки етерично масло от лимон
 • 3 капки етерично масло от здравец

Вариант 2

 • 2 капки здравец
 • 1 капка майорана
 • 1 капка див портокал
 • 1 капка Пачули/Ветивер

Вариант 3

 • 2 капки лавандула
 • 1 капка сандалово дърво/тамян
 • 1 капка иланг-иланг/ветивер
 • 1 капка див портокал

Етеричните масла могат да се използват с дифузер или локално. Ако ги използвате локално е важно да се разредят, преди да се нанесат върху кожата ( Вижте наръчник как да разреждате етеричните масла тук > ) . За да разредите етерично масло, добавете 2-3 капки етерично масло към 10 мл базово масло. Базовите масла са растителни масла, които са безопасни за кожата и помагат за разнасянето на етеричните масла.

Някои подходящи базови масла за локално приложение на етерични масла са:

 • Бадемово масло
 • Фракционирано кокосово масло
 • Масло от жожоба
 • Масло от сладък бадем

Идеи за използване на етерични масла за успокоение:

Използвайте дифузер. Дифузерът е най-лесният начин да се насладите на ароматите на етеричните масла. Просто добавете няколко капки в дифузера и го включете.

Нанасяйте локално. Можете да нанесете етерични масла върху кожата си, като ги разредите в базово масло. Това е чудесен начин да се насладите на ароматите на етеричните масла и да получите локални ползи.

Добавете към ваната. Добавете няколко капки етерични масла към ваната си, преди да се изкъпете. Това е чудесен начин да се отпуснете и да се подготвите за сън.

Направете си масаж. Добавете няколко капки етерични масла към любимия си масажен крем или масло и се насладете на релаксиращ масаж.

Използвайте като ароматизатор за въздух. Добавете няколко капки етерични масла към бутилка с вода и я поставете в хладилника. Това е чудесен начин да създадете свеж и успокояващ аромат във вашия дом.

Създайте ароматен спрей. Добавете няколко капки етерични масла към бутилка с вода и я използвайте, за да освежите въздуха в дома си.

Свържи се с нас

Ако имате въпроси може да се свържете с нас 🙂


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ!

Какво е етерично масло за успокоение и какви са ползите му?

Етеричните масла за успокоение са концентрирани ароматични съединения, извлечени от растения. Те се използват за подобряване на психическото благополучие и намаляване на стреса и напрежението.

Как да използваме етеричните масла за успокоение?

Етеричните масла могат да се използват чрез дифузери, масажи, добавяне към вана или дори като ароматизатор за дома.

Колко време трябва да се използва етерично масло, за да се постигнат резултати?

Ефектите от етеричните масла могат да варират от човек на човек. За някои хора резултатите се усещат бързо, докато за други може да се изисква по-продължително използване.

Виж още

Топ 5 етерични масла за растеж на косата

admin

Етерични масла за свещи

Radostin Valeov

Как да изберем дифузер за етерични масла

admin

Виж как може да вземеш -25% от всички продукти на doTERRA

X