Съвети

Етерични масла dōTERRA – стандарт за качество и мнения

4.9/5 - (7 votes)

Защо да изберете етеричните масла на dōTERRA?

Етеричните масла са естествени продукти, които се добиват от различни части на растенията, като цветове, листа, стъбла, корени, кора или смоли. Те са концентрирана хидрофобна течност, съдържаща летливи ароматични съединения, които придават на растенията характерния им аромат. Използват се от векове за медицински, козметични и ароматерапевтични цели. В днешно време етеричните масла стават все по-популярни, тъй като все повече хора търсят естествени начини за поддържане на здравето и благосъстоянието си.

Етеричните масла са продукт, който се нанася върху кожата, вдишва се или се приема вътрешно. Ето защо сигурността и безопасността на маслата, така както и лечебният им потенциал са от ключово значение в ароматерапията.

Преди да си купите етерично масло, е важно да знаете няколко неща:

  • Клас на маслото: Етеричните масла се класифицират като терапевтични или парфюмерийни. Терапевтичните масла са с най-високо качество и се считат за безопасни за вътрешно и външно приложение. Парфюмерийните масла са с по-ниско качество и се използват най-често в козметиката.
  • Източник на маслото: Етеричните масла се извличат от различни части на растенията, включително цветя, листа, стъбла и корени. Всеки източник има уникални свойства и аромат.
  • Метод на извличане: Етеричните масла се извличат по различни методи, включително парна дестилация, студено пресоване и екстракция с разтворител. Методът на извличане определя качеството и свойствата на маслото.
  • Съхранение: Качествените етерични терапевтични масла се произвеждат в тъмни бутилки с етикет, който показва всички съставки, включително ботаническото наименование на растението. Маслата трябва да се съхраняват на хладно и сухо място.

Направи безплатна онлайн консултация!

Възползвайте се сега от нашата безплатна консултация! Свържете се с нас чрез формата за контакт и ни разкажете за Вашия проблем или нужди!

Защо етеричните масла на dōTERRA са правилният избор?

Чистотата на етеричното масло е една от най-важните му характеристики. Етеричните масла, които не са чисти, крият риск от съдържание на тежки метали и други синтетични примеси и могат да предизвикат неблагоприятни странични ефекти.

Стандартите за качество на dōTERRA се основават на следните принципи:

Терапевтичен клас с високо качество

dōTERRA е една от водещите компании в света за производство и разпространение на етерични масла. CPTG Certified Pure Tested Grade® е стандартът за качество на dōTERRA, което означава „сертифициран чист терапевтичен клас“.

dōTERRA създава свой собствен протокол за тестване на чистотата, химичния състав и безопасността на етеричните масла. Този протокол осигурява ефикасност и чистота на всяка партида и гарантира, че етеричните масла нямат добавени синтетични съставки, вредни замърсители и пестициди.

Растенията се отглеждат в естествената им среда

Високият стандарт за качество се гарантира и от качеството на суровината, т.е. растенията, които се отглеждат в най-благоприятните условия – почва, климат, температура, влажност. Това допринася за ароматните и терапевтични свойства на етеричните масла.

dōTERRA се фокусира върху поддържането на най-високи нива на чистота и устойчивост, тъй като си
сътрудничи с местни производители по целия свят чрез Co-Impact Sourcing™. Този уникален модел
прилага дългосрочни, взаимноизгодни партньорства с доставчици, при които умели фермери
наблюдават растенията и средата за отглеждане.

Метод на извличане

Етеричните масла на dōTERRA се извличат чрез студено пресоване или парна дестилация.

Парна дестилация

Най-често етеричните масла се извличат чрез процес на дестилация с нискотоплинна пара, при който парата се разнася под налягане върху растението, освобождавайки в нея етеричните масла. След охлаждане на парната смес, водата и маслата се отделят и маслото се събира в чистата си форма. За да се гарантира най-висококачествен маслен екстракт с правилния химичен състав, температурата и налягането
трябва да бъдат наблюдавани много внимателно. Твърде ниската температура и налягане няма да освободят ценното масло; ако са твърде високи, обаче, могат да разбият деликатния химичен състав на екстракта и да променят действието му.
От същото значение за старателния процес на извличане е внимателният подбор на вида растение, части от растението и методите на събиране, от които ще бъдат произведени най-чистите и мощните етерични масла. Този сложен процес е както форма на изкуство, така и наука и изисква общите усилия на опитни производители и дестилатори, които да работят заедно за постигането на висококачествен продукт.

Студено пресоване

Студеното пресоване е най-щадящият метод за извличане на етерични масла, при който се запазват всички ценни вещества и свойства на растенията. За разлика от парна дестилация,  методът на студено пресоване не включва топлинна обработка. При този процес маслото се извлича от продукта под механично налягане. dōTERRA използва метода на студено пресоване за ​извличне на етерични масла от кората на цитрусите: див портокал, лимон, мандарина, бергамот, грейпфрут и др.

Етеричните масла, получени чрез студено пресоване, се считат за най-висококачествени. Те имат по-силен и интензивен аромат и по-дълъг срок на годност.

Отзиви за етеричните масла dōTERRA

Колекцията на dōTERRA™ от единични етерични масла представлява най-добрите ароматни екстракти, предлагащи се в света в момента. Всички единични масла предоставят жива есенция от растителните им източници, които са отглеждани, внимателно събрани при реколта и внимателно дестилирани по цял свят. Всяко масло преминава строги стандарти на чистота и сила. Като една красива палитра от растителни енергии, те могат да бъдат използвани самостоятелно или да се съчетаят за персонализирани ползи на етеричните масла.

Мненията за етеричните масла dōTERRA са предимно положителни. Потребителите ги оценяват високо за тяхното качество, ефективност и разнообразие.

  • Ефективност: Етеричните масла dōTERRA се считат за ефективни при лечението на широк спектър от здравословни проблеми, включително стрес, тревожност, главоболие, болки в тялото, кожни проблеми и др.
  • Безопасност: Етеричните масла dōTERRA се произвеждат от висококачествени суровини и са подложени на строги тестове за качество. Те се считат за безопасни за повечето хора, но е важно да се използва правилната дозировка и да се избягва контакт с очите и лигавиците.
  • Аромат: Етеричните масла dōTERRA имат приятен и успокояващ аромат. Те могат да се използват за подобряване на настроението и създаване на уютна атмосфера в дома.

dōTERRA се очертава като глобална интегрираща здравна и уелнес компания и най-голямата компания
за етерични масла в света. Като си партнира с уважавани медицински специалисти и световноизвестни
партньори, занимаващи се с научни изследвания, dōTERRA прави революция в здравеопазването,
предоставяйки алтернативни подходи на медицински специалисти с общоприета практика за
подобряване на индивидуалното благосъстояние.

Стандартите за качество на dōTERRA са гаранция, че етеричните масла на компанията са чисти, ефективни и безопасни за употреба. Ако се интересувате от използването на етерични масла, dōTERRA е един от най-добрите избори на пазара.

Важно е да се отбележи, че етеричните масла не са заместител на традиционната медицина. Ако имате някакви здравословни проблеми, е важно да се консултирате с лекар.

Свържи се с нас

Ако имате въпроси може да се свържете с нас 🙂

Качествени ли са продуктите на dōTERRA?

CPTG Certified Pure Tested Grade® е стандартът за качество на dōTERRA, което означава „сертифициран чист терапевтичен клас“.

Как да се уверя, че продуктите са автентични?

dōTERRA се грижи за качеството на своите продукти. За да се уверите в автентичността на етеричните масла, закупувайте от официални дистрибутори или директно от уебсайта на dōTERRA.

Как да съхранявам етеричните масла на dōTERRA?

Етеричните масла трябва да бъдат съхранявани на хладно, тъмно и далеч от пряка слънчева светлина. Капачките трябва да се затегнат добре, за да предотвратят окисляване. Следвайте указанията за съхранение, предоставени от производителя.

Виж още

Възбуждащи етерични масла

Radostin Valeov

Етерично масло за успокоение

admin

Етерични масла против косопад

Radostin Valeov

Виж как може да вземеш -25% от всички продукти на doTERRA

X